2018. október 27.

ARNI-módszer Békés megyében

Van élet a stroke után...

A napokban indult el az ARNI-módszer rehabilitációs tréning Magyarországon. A workshopon a vezető instruktor segítségével egy intenzív gyakorlati terápiát tanulhatnak meg a résztvevők. Egy speciális gyakorlatsort, amely segít a felépülésben, az állapot javításában. Az egynapos kurzus a stroke-on átesetteknek önbizalmat, segítséget és reményt ad ahhoz, hogy elhiggyék, van élet egy ilyen trauma után is. 
A módszer magyarországi képviselője Pásztor Gabriella, aki pár évvel ezelőtt Londonba költözött. Gyógytornászként a munkájában igen nagy tapasztalattal, gyakorlattal és elismeréssel bíró szakember ott találkozott ezzel a rendkívül hatásos terápiával, azóta aktívan, napi szinten használja és tanítja ezt az egyedülálló gyógymódot. - Nagy öröm számomra, hogy Magyarországon is meg tudom mutatni és tanítani ezt a módszert. Gyógytornászként nagyon hatásos és kiváló rehabilitációnak tartom és több száz betegem már magabiztos, önálló életre képes a gyakorlatsor elsajátítása és alkalmazása után. A Senior ARNI Instruktori pozíciót (eddig csak hat ember kapta meg) hosszú évek elteltével, a több mint 25 éves szakmai tapasztalat, a folyamatos tanulás és alkalmazás mellett kaphattam meg. Hatalmas elismerés nekem, hogy a Londonban már több éve alkalmazott és számos országban elismert módszert a saját hazámban elsőként alkalmazhatom. Boldog vagyok ettől a lehetőségtől, s hogy segíthetek a stroke-túlélőkön.
Az ARNI módszer kidolgozója dr. Tom Balchin, aki 1997-ben maga is átesett a stoke-on. Ezt a speciális gyakorlatsort sikerült olyan szintre hoznia, hogy ma már közel hat országban alkalmazzák ezt a csodás eljárást. Tom a stroke után a bal testfelére megbénult. Saját maga gyógyítására fejlesztette ki ezt a nem mindennapi kezelést több mint 15 év alatt. A programjának köszönhetően ma már újra teljes életet él és sok ezer embernek adott lehetőséget a felépüléshez.
Az ARNI rendkívül gyakorlatias alkalmazás, amely elméleti és gyakorlati szaktudás alapján biztonságos technikákat ad a stroke-on átesett pácienseknek. A beteg speciális, személyre szabott terápiás gyógymódot kap, amelyet professzionális trénerek alakítanak, dolgoznak ki a betegek számára.  Londonon kívül megannyi országban alkalmazzák már ezt az egyedülálló technikát. Írországban, Amerikában, Ausztráliában, Franciaországban és most Magyarországon is. Angliában 120 ARNI instruktor, gyógytornász foglalkozik a stroke-on átesett páciensekkel, 28 máshol a világon. Több ezer beteg kapott eddig egyéni és csoportos kezelést évente. 
Az ARNI módszere naprakész. Állandó kutatások folynak a módszerrel és a kezelések leghatékonyabb eljárásaival kapcsolatban. Angliában több kutatóközpont, kórház és egyetem végez folyamatos vizsgálatokat a témában. 

A magyarországi workshopra előzetes egyeztetés alapján lehet jelentkezni. A hatékony oktatás szempontjából előre meghatározott létszámú csoport indulhat, hogy a speciális gyakorlati tréninget, egyéni technikákat sikeresen elsajátítsák/alkalmazzák a résztvevők. A szervezők negyedévente indítanak újabb intenzív kurzusokat, amelyre arnimodszer@gmail.com lehet jelentkezni. 
Bővebb és részletes információ: a facebook oldalon az ARNI módszer - STROKE-os túlélőknek címen található/olvasható. 
Magyarországi Trénerek névsora:


Nincsenek megjegyzések: