2015. február 10.

Narancsbőr OFF!!!

Sokan azt hiszik , hogy a narancsbőr csak a nőket érinti. Ez azonban ebben a formában nem igaz, ugyanis a férfiaknál is észlelhető ez a probléma, csak a nők testén látványosabban jelenik meg. A cellulitis leginkább a nők comb- és fenéktájékán jelenik meg, illetve ott mutatkozik meg leglátványosabban. Az eltávolítása hatalmas küzdelem a szebbik nemnél, amely akár egy egész életen át problémát jelenthet.  A becslések szerint a nők 90%-a küzd a narancsbőr ellen, éppen ezért emellett a probléma mellett nem mehetünk el tétlenül. A következőkben összeszedtem néhány természetes módját a cellulitis eltüntetésének, illetve kialakulása megelőzésének.  Az elején azonban le kell szögeznem hogy az elvárt eredmény érdekében türelmesnek és kitartónak kell lennünk!
  1. Kukoricaolaj
1 csésze kukoricaolajat keverjünk össze 1/2 csésze grépfrútlével, és adjunk hozzá 2 teáskanál szárított kakukkfüvet. Ha elkészítettük a keveréket, akkor nincs más dolgunk, csak bemasszírozni az érintett területre. Miután végeztünk a folyamattal, fedjük le a kezelt testfelületet folpackkal, és hagyjuk rajta a kedvenc sorozatunk idejéig (kb. 30 perc)! J Ezután távolítsuk el a pakolást és öblítsük le vízzel a cellulitis-es testfelületet, és kenjük be hidratáló krémmel!
  1. Kávézacc
Egy cérnakesztyűvel, vagy masszázskesztyűvel (szaunázáshoz használatos) dörzsöljük meg a narancsbőrös felületet, ameddig bőrpír nem jelenik meg. Miután a bőr kipirosodott, dörzsöljük be kávézaccal a problémás területet. A mozdulatokat körkörösen, 15 percig végezzük! (Az eljárás alkalmazása tilos sérült bőrfelületen, illetve anyajegyek közelében, illetve azok felületén!) A kezelés elvégeztével öblítsük le langyos, szappanos vízzel a bőrt!
  1. Almaecet
Kiváló eredményeket érhetünk el az almaecettel is. Keverjünk össze két evőkanál almaecetet 8dl csapvízzel és adjunk hozzá mézet ízlés szerint! Fogyasszuk ezt az italt minden reggel! Ez a recept kiválóan kombinálható a fentebb említett eljárásokkal.
  1. Tengeri alga, vagy zabszappan
Minden nap körkörös mozdulatokkal mossa meg a szappannal a cellulitis-es területet. Az eredményre legalább 3 hetet várni kell.
  1. Kókusz-és citromolaj
Keverjünk össze 6 evőkanál kókuszolajat, 2 evőkanál citromolajat és egy evőkanálnyi pomelo-levet. Itassunk át egy cérnakesztyűt, vagy masszázskesztyűt ezzel a keverékkel, és körkörösen dörzsöljük be a narancsbőrös területet heti 3 alkalommal!
Remélem, hogy segítettem a narancsbőr/cellulitis elleni küzdelemben!
Forrás: Botyánszki Bence


Nincsenek megjegyzések: