2019. december 15.

Physioptimum – A mozgás szabadsága

Gyógytornász-magánrendelő nyílt Gyulán
Minden igényt kielégítő gyógytornász-magánrendelő nyílt nemrégiben városunkban. A Tiborc utcában található Physioptimumnál komplex kezeléseket kínálnak a mozgásszervi betegségekre és azok megelőzésére. A páciensek gyógyulását egy Békés megyében egyedülálló függesztő szerkezet is segíti.

Az idei év elején nyílt meg a Physioptimum gyógytornász-magánrendelő Gyulán, a Tiborc utca 43. szám alatt, ahol nemcsak a mozgásszervi megbetegedések, hanem más típusú egészségügyi problémák kezeltetésére is lehetősége van a pácienseknek. 
A magánrendelő két vezető gyógytornásza drSárosiné Hőh Henriette és Beleznainé Faulháber Gabriella. A vállalkozás tulajdonosai lapunknak elmondták: több éve tervezték egy olyan magánrendelő létrehozását, ahol személyre szabottan tudnak a betegekkel és a sportolókkal foglalkozni. 2018-ban egy uniós pályázat elnyerése révén valóra vált az álmuk, megyei szinten is egyedülálló eszközöket tudtak beszerezni az induláshoz.

Az ügyvezetők diplomával rendelkező gyógytornászok, akik az elmúlt évek során számos speciális végzettséget szereztek, és mindketten a Békés Megyei Központi Kórház munkatársai. Kiemelték: az eddigi tapasztalatok azt jelzik, hogy a kezelésekre és a betegségek megelőzésére szolgáló módszerekre is komoly igény mutatkozik rendelőjükben, ahol helyieket és turistákat is fogadnak. Hozzátették: reményeik szerint a továbbiakban is sokan keresik szolgáltatásaikat.
Mint megtudtuk, a magánrendelőben igénybe vehető a Békés megyében egyedülállónak számító, Redcord nevű függesztő szerkezet, amelyet sportolók, idősek és gyerekek is használhatnak. Az eszköz alkalmas az ízületek mobilizálására és mozgástartományuk növelésére, valamint izomerősítésre és tehermentesített kimozgatásra.
A rendelő másik különlegessége a Thera trainer nevű többfunkciós gép, amely például a stroke miatti bénulást követő rehabilitációra és hagyományos erősítésre is alkalmazható.

A tulajdonosok ismertették: a hagyományos gyógytornán kívül számtalan lehetőséget kínálnak a gyógyulni vágyók számára, többek között egyéni vagy kiscsoportos intimtornára, különféle gerincproblémák kezelésére és lúdtalpkorrigálására lehet jelentkezni a Physioptimumnál. A szakemberek a sportrehabilitációban és a stroke utáni állapot kezelésében, valamint a kora- és újszülöttek mozgásfejlesztésében is segítséget nyújtanak.
Ezeken kívül a porckorongsérv kezelésére alkalmas McKenzie-torna, az ízületi fájdalom okozta mozgásbeszűkülés kezelésére szolgáló Flossing-terápia, a gerincfájdalmakra javasolt Dorn-terápia, a gerincferdülés korrigálására szolgáló scoliosismódszer és a nyirokrendszer pangásának kezelésére használt gépi, illetve kézi módszerek is szerepelnek az igénybe vehető szolgáltatások között. A magánrendelőben a páciensek szakszerűen ragasztathatják fel a Kinesio Tape szalagot, mellyel – a ragasztás technikáját figyelembe véve – számos ízületi, izomeredetű probléma kezelhető.
Az említett módszereken és eszközökön kívül frissítő masszázsra is lehetőséget biztosítanak a magánrendelőben, és egy meditációs szakember segítségét is igénybe vehetik azok, akik lelki eredetű problémákkal érkeznek a Physioptimumhoz.
Az ügyvezetők aláhúzták: számukra az okoz örömöt, ha magánrendelőjükből úgy távozik a páciensük, hogy jobban érzi magát. Arról is beszámoltak, hogy távlati céljaik között szerepel a jelenlegi rendelő bővítése.

A Physioptimumnál igény esetén szállást is tudnak biztosítani a külföldről vagy más belföldi városból érkező pácienseknek a magánrendelő melletti apartmanban. Bejelentkezni a 06-30/312-4498-as vagy 06-30/476-3370-es számon, a physioptimum@gmail.com címen vagy a PhysiOptimum Gyógytornaterem – Sweet Home Apartman Facebook-oldalon lehet. 

Forrás: https://www.gyulaihirlap.hu/124729-physioptimum

Nincsenek megjegyzések: