2018. január 6.

A ketogén étrend a rákból való kigyógyulás kulcsa lehet

"Vannak, akik számára a ketogén étrend nem kevesebbet jelent, mint a rák egyik gyógyszer nélküli kezelési módját. Ez az étrend a szénhidrátok elhagyását és azok egészséges zsírokkal és fehérjékkel való felváltását jelenti.

  • Sok rákbeteg igazoltan legyőzte betegségét a ketogén étrendre való áttéréssel, amelynek lényege a szénhidrátok elhagyása és azok egészséges zsírokkal és fehérjékkel való felváltása.
  • Állatkísérletek tanúsága szerint rendkívül agresszív, áttétes rákban szenvedő egereket szénhidrátmentes étrenden tartva azok túlélési esélyei még jobbak, mint kemoterápiával kezelt társaiknak.
  • Az egészséges sejtek rendelkeznek a glükózfelhasználásról a ketontest-felhasználásra való átálláshoz szükséges alkalmazkodóképességgel. A rákos sejteknél viszont hiányzik ez a képesség, tehát ha az ember elhagyja étrendjéből a szénhidrátokat, amik amúgy cukorrá alakulnának, azáltal gyakorlatilag halálra éhezteti a rákot.
  • A zsírfogyasztás NEM árt a szívnek. Különösen jótékony zsírok pl. a kókuszszír, valamint a vajban, a szabadon legeltetett tyúkoktól származó bio tojásban, az avokádóban és a nyers olajos magvakban található zsírok. A legtöbb ember egészsége szempontjából az az optimális, ha energiabevitelük mintegy 50-70%-a egészséges zsírokból származik.
Vannak, akik számára a ketogén étrend nem kevesebbet jelent, mint a rák egyik gyógyszer nélküli kezelési módját. Ez az étrend a szénhidrátok elhagyását és azok egészséges zsírokkal és fehérjékkel való felváltását jelenti.
A dolog lényege abban áll, hogy mivel a rákos sejteknek glükózra van szükségük életbenmaradásukhoz, és a szénhidrátok a szervezetben glükózzá alakulnak, így a szénhidrátok elhagyásának következtében a ráksejtek szó szerint éhen halnak.
Ez, a szénhidrátok helyett mérsékelt mennyiségben jó minőségű fehérjét és sok jótékony zsírt tartalmazó étrend az, amit én mindenkinek ajánlok, attól függetlenül, hogy rákbeteg-e vagy sem. A ketogén étrend egész egyszerűen egy olyan étrend, amelynek révén az ember súlya és egészsége minden tekintetben normalizálódik, mivel szervezete szénhidrátégető módról zsírégető módra áll át.
A ketogén étrend kulcs lehet az agydaganatos betegségek gyógyításához
Thomas Seyfried, aki a rákgyógyítás táplálkozás-alapú irányzatának egyik fő szószólója, előadásokat tart arról, hogyan lehet a rosszindulatú agydaganatos betegséget mint a sejtlégzés felborulását okozó anyagcserezavart az anyagcserét érintő változtatások által gyógyítani. (Már megállapodtunk a professzor úrral egy, a közeljövőben esedékes interjúról, és remélem, hogy beszélgetésünk még ebben az évben felkerül az oldalamra.) Alább egy idézetet olvashatnak Dr. Seyfried egyik előadásából:
"Szemben a normális ideg- és neuroglia sejtekkel, amelyek a glükózszint csökkenésekor a ketontestekhez (béta-hidroxibutiráthoz) folyamodnak a sejtlégzéshez szükséges energiáért, a rosszindulatú agytumorsejtek elsősorban a nem oxidatív, szubsztrát szintű foszforilációtól függenek a mitokondriumaikban kialakult szerkezeti és funkcionális rendellenességek miatt. A glükóz és a glutamin a rosszindulatú ráksejtek nélkülözhetetlen tápanyagai.
A sejtek azon képessége, hogy energiaforrásként glükóz helyett képesek ketontesteket használni, egy ősidőkből visszamaradt adaptációs mechanizmus, amely az élelemhiányhoz való alkalmazkodás eredményeként alakult ki, és amely biztosítja a normális sejtek túlélését a rendelkezésre álló táplálékmennyiség szélsőséges változásai esetén. Csak az alkalmazkodóképes genommal rendelkező, a környezeti hatások és a szelekciós folyamatok által évmilliókon keresztül csiszolt sejtek képesek átállni egyik energia-felhasználási módról a másikra.
egészséges sejtek metabolikus alkalmazkodóképességét használja ki a genetikusan károsodott, anyagcsere-problémákkal küszködő sejtek rovására. Ennek az evolúciós, anyagcsere-alapú megközelítésnek a létjogosultságát ortotopikus egér agytumor modellek és emberekről szóló esettanulmányok eredményei igazolják. A csökkentett kalóriabevitel és a korlátozott kalóriabevitelű ketogén étrend, amely csökkenti a vér glükóz szintjét és emeli a ketonszintet, a rosszindulatú agytumorra antiinvazív, anti-angiogenetikus(újérképzést gátló) és proapoptotikus(sejtelhalást serkentő) hatással van."
A jelenlegi hagyományos orvoslás a rákot jellemzően kemo- és sugárterápiával kezeli. A kemoterápiában használt sejtméreg és a sugárkezelésnél használt sugárzás rendkívül káros az emberi szervezetre. Az esetek többségében maga a kezelés az, ami végül megöli a beteget. Ennek a gyakorlatnak véget kell vetni. Nem nyugodhatunk bele abba, hogy ez minden, amire képesek vagyunk. Dr. Seyfried szavaival:
"A túlélési arány azért olyan rossz, mert olyan a kezelési gyakorlatuk, amilyen. Ezen változtatni kell. Ha nem változtatunk, nem lesz jelentős fejlődés. Pont."


Nincsenek megjegyzések: