2015. január 12.

Neurodinamika, Perifériás neurogén panaszok funkcióvizsgálata és kezelése

Neurodinamika, Perifériás neurogén panaszok funkcióvizsgálata és kezelése tanfolyam Gyulán!

Téma: 
 Neurodinamika - Az idegrendszer egy bonyolult, összefüggő hálózat, amelynek alkalmazkodnia kell a test extrém mozgásaihoz is úgy, hogy az ingerületvezetés közben nem szenvedhet zavart. 
A Maitland-féle mozgásvizsgálat elengedhetetlen részét képezi az ingervezetés vizsgálata (neurológiai vizsgálat) de az idegek fizikai tulajdonságainak/mechanoszenzitivitásának tesztelése is, a Neurodinamikai vizsgálat. Amennyiben az idegek mozgathatósága zavart szenved - mert valahol leszorítja őket valami, szenzitizálódnak és ennek fájdalom, zsibbadás, bizsergés és mozgáskorlátozottság a következménye. Ismert esetek az alagút szindrómák, a porckorong sérv stb. Meglepően gyakori a tesztek során a pozitív eredmény olyan esetekben is, amikor ezt nem várnánk, mert a probléma helyi jellegűnek tűnik. Nagyon sokszor találunk fel nem tárt ideg érintettséget a krónikus, gyakran visszatérő fájdalmak hátterében is. A kezelés persze elsősorban arra a struktúrára irányul, ami a zavart okozza, emellett persze a fájdalmas ideget is kezelni kell, hogy az oxigénellátása, keringése, illetve axon transzportja javuljon, ezzel az ideg regeneráció optimális legyen. Erre irányul a neurodinamika kezelés – melynek támogatására a tape kiváló segítség. A beteg terápiája addig nem tekinthető befejezettnek, amíg a neurodinamikai teszt a két oldalán nem egyforma és negatív!!!!

A tanfolyamon először átismételjük az anatómiát - kicsit másképp - majd elsajátíthatjátok a perifériás idegek és a gerinccsatornában levő struktúrák tesztjeit, a különböző kezelési technikákat (manuálterápia, idegmobilizálás) és a neurodinamikai tape felhelyezéseket, amelyek az alkalmazott terápia eredményét tovább javítják, illetve látványosan csökkentik a fájdalmat.
Ennek birtokában válik tartóssá es igazán hatékonnyá a kezelés!

Oktató:
Pataki Dalma
gyógytornász
Taping oktató
McKenzie terapeuta
Maitland manuálterapeuta

Kreditpont: 18 pont (20952/2014.)
Tanfolyam időpontja: 2015. január 24-25. (szombat: 9.00-18.00; vasárnap: 8.30-17.30 között)

Helyszín: Pándy Kálmán Megyei Kórház Kardiológiai Rehabilitációs Osztály - tornaterem (5700 Gyula, Semmelweis u. 1.)

A tanfolyam díja: 45 720 forint helyett az MGYT tagoknak 40 000 forint, (amely díj tartalmazza a 27%-os ÁFA-t, a tananyag, a gyakorláshoz szükséges tape árát, illetve az ebédet, kávét)
(Kérlek jelezd, hogy MGYT tag vagy-e, vagy sem!)

Jelentkezési határidő: 2015. január 12. (de minél hamarabb!)

Fizetési határidő: 2015. január 19.
A jelentkezéseket 2 napon belül visszaigazoljuk!
A gyakorlati oktatás miatt csak korlátozott számban tudunk jelentkezéseket elfogadni!

Fizetés átutalással: Jelentkezésed után díjbekérőt küldünk – fizetés az All-right Bt. OTP Bank-nál vezetett 11722003-20164162 számú számlájára. A közlemény rovatban kérjük, tüntesd fel a díjbekérő számát. Az átutalás jóváírását követően minden résztvevő részére megküldjük a számlát.
(Ha szükséges, lehetőség van a részvételi díj helyszínen, készpénzzel történő kiegyenlítésére, vagy részletfizetésre. Ezzel kapcsolatos igényedet, kérlek, jelezd!)


 Jelentkezés e-mailben: az adataid megadásával, a „Jövök”, vagy „Szuper, ott a helyem!” megküldésével, a fizetési mód megjelölésével, a biro.dorka@all-right.hu e-mailcímre.

Nincsenek megjegyzések: