2013. december 10.

Hangolódás a télre


téli sportról elsőre mindenkinek a sízés jut az eszébe, hiszen ilyenkor télen ez a sport a legkedveltebb és a legnagyobb szabadságot biztosító sport amely a test majdnem minden izmát egyenletesen megmozgatja és nagyon kellemes a hóval fedte hegyekbe ellátogatni télisportra, vagy egy téli hegyi túrára. Ilyenkor egyszerűen csodálatos és lenyűgöző a tájkép a hóval fedet hegyek és az óriás fenyők látványa lenyűgöző, fent a hegyekben a levegő nagyon tiszta érdemes mindenkinek útra kelni.. A téli sport kedvelői számára Magyarországon a Mátrában a kékes hegy csúcsa a leglátogatottabb sí paradicsom ahova akár az egész család ellátogathat egy felüdítő téli sportolásra síelésre.. A Mátra centrumban különböző programokkal és szolgáltatásokkal várják a téli sportok szerelmeseit. A szolgálások közt szerepel a sí oktatás és a sí felszerelés bérlése is.. Viszont nem csak a síeléssel tölthetjük hasznosan az időt a Snowboard kedvelői számára is szoktak rendezvényeket, versenyeket indítani, ahogy minden évben indulhatunk a sí versenyen gyerek és felönt kategóriában is a Mátra kupáért..

A gyerekek talán egyik legkedveltebb téli sportja a szánkózás mely nagyon szórakoztató és a mellet nagyon sokat is mozognak a kicsik a szánkózás közben mert a lejtő aljáról mindig fel kel mászniuk a domboldal tetejére hogy ismét lecsúszhassanak ez nagyon jól megmozgatja őket.. és valljuk be mi is szívesen csúszkálunk ilyenkor e gyerkőcökkel..

A fiatalabb korosztály csapat játéka és téli sportja a jégkorong ahol minden felgyülemlett agressziót és idegességet könnyen levezethetnek a sport kedvelői akár szurkoló akár játékosként vagyunk is jelen mindenképpen egy feledhetetlen élmény és feszültség oldó sport..


Nagyon kecses és szép téli sport a jégkorcsolya melyet Magyarországon a több nagyobb városban kialakított műjég pályákon űzhetünk és ha az időjárás kegyes hozzánk rá merészkedhetünk a nagyobb befagyott tavak közül a Balatonra vagy a velencei tóra is melyhez, nagyon sokan ellátogatnak.

Sokféle sport létezik, melyek mind jelentősen hatnak az emberek érdeklődésére, de a legfontosabb hogy ne feledkezünk meg a testmozgásról és ilyenkor télen is megtaláljuk a számunkra megfelelő téli sportot amely után sokkal jobban fogunk teljesíteni minden téren.. 

                   


Nincsenek megjegyzések: