2013. november 17.

Gyopárosfürdő: a mozgás és a kényeztetés hazája



Gyopárosfürdő: Fit ball és vízi torna



Fit ball torna:




   
A labdás tornákat minden korosztálynak ajánljuk, a legkisebbektől az idős korosztályig.  Hasznos eszköz az ízületi bántalmak megelőzésére és kezelésére, műtét utáni állapotok, csontritkulás esetén, kismamáknak, de a fitnesz világában is egyaránt használják. 
A torna során a fit ball labda rugalmasságát használjuk ki
Ezen nagyszerű tulajdonsága miatt csökken az ízületekre eső terhelés. Így olyan mozgásformát végezhetünk, amely mind a gerinc - és más ízületi problémák megelőzésére, mind kezelésére alkalmas. 
Mivel nem egyenletes alátámasztási felszínt nyújt, így a labdán mozogva a törzs körüli izomzatunknak folyamatosan korrigálniuk kell az adott testhelyzetet, fejleszthetjük egyensúlyunkat, ügyességünket és robbanékonyságunkat. Ezáltal azokat a mélyrétegű stabilizáló izmokat is erősíthetjük, amelyek a gerinc mentén futnak. Ez egy újabb pozitív tulajdonsága, amivel megelőzhetjük és kezelhetjük az ízületi betegséget.
A foglalkozások 30 percesek.  Az első 5 perc bemelegítéssel indul, amely során a nagy ízületeket és a gerincet átmozgatjuk, megfelelő tartományra emeljük a pulzust, hogy a 20 perces erősítés, mobilizálás és egyensúlyfejlesztés hatékony legyen.    
Figyelmet fordítunk a törzsizmokra, de az alsó és felső végtagot sem hanyagoljuk el. 
Majd 5 perc levezetéssel zárulnak a tornák.




Vizi torna:





  
 A vízben végzett mozgásnak pozitív áthangoló hatása van, hatásos ízületi bántalmak, mozgásszervi panaszokra, kedvezően befolyásolja az izomzat tónusát és erősíthetjük azokat, hatással van a szív- és keringési rendszerre. Mindenki által végezhető, - lehetőség olyan problémáknál, ahol nem alkalmazható a szárazföldi testgyakorlás. 
Idősek számára és terheseknek egyaránt ajánlott. A felszerelésnek köszönhetően elhárul az a probléma is, amit a különböző vízmélység okozott.  Kellemes a vízben lebegve dolgozni, azok is tornázhatnak, akik nem tudnak úszni. Az egész testet jól átmozgató torna végeztethető bármilyen mozgatórendszeri és egyéb probléma esetén is. 
A foglalkozások 30 percesek. Az első 5 percben bemelegítés történik, majd 20 perc mobilizálás és erősítés következik különböző testhelyzetekben. Kihasználjuk a víz ellenállását, a felhajtó erőt és a vízi eszközökkel (nudli, vízi súlyzó) tovább fokozzuk az ellenállást. 
Majd 5 perc levezetéssel zárul, amely során nyújtó és lazító gyakorlatokat végzünk.



Várunk minden kedves érdeklődőt!


Cselovszki Boglàrka, gyógytornász


Bővebb információ, időpontok, időpont kérés, elérhetőségek: (forrás megjelőlés a Szerkesztőségtől): 


Nincsenek megjegyzések: