2020. november 14.

Pándy-emléknap a gyulai kórházban


A megjelenteket Becsei László főigazgató főorvos köszöntötte, aki elmondta, hogy idén a koronavírus-járvány miatt csak szűk körben rendezték meg a Pándy-emléknapot.

Emlékeztetett: az intézmény 1846-ban kezdte meg működését, összesen tíz betegággyal, majd fennállásának száznegyvenedik évfordulóján, 1986-ban vette fel Pándy Kálmán nevét.

Hozzátette: a Pándy Kálmán-emlékérmet 1986-ban alapították, azóta minden évben odaítélik a kórház egy orvosának, aki olyan előmenetelt tudhat magának és olyan szakmai munkát végez az intézményben, amely alapján érdemes az elismerésre.

A főigazgató főorvos elmondta azt is, hogy négy évvel ezelőtt megalapították a Pándy-nővér címet is, ezzel két szakdolgozót szoktak elismerni.


Ahogy mindig, úgy idén is ketten kapták meg a Pándy-nővér címet: Pópity Gabriella és Szabóné Domokos Mariann.


Szabóné Domokos Mariann helyettes vezető gyógytornász 1998-ban szerzett gyógytornász diplomát, majd 1999-ben kezdte meg munkáját a Pándy Kálmán Tagkórházban. 2013-tól a 2-es és 3-as belgyógyászati osztályokon dolgozik, ahol gyakorlatvezetőként is tevékenykedik. 2013 közepén nyílt meg a kórház invazív kardiológiai osztálya, ahol szintén ő látja el a gyógytornászi feladatokat, az év végétől pedig helyettes vezető gyógytornászként is tevékenykedik. Kollégáival és a betegekkel harmonikus, kiegyensúlyozott kapcsolata van, folyamatosan részt vesz az intézmény tudományos életében.

https://www.gyulaihirlap.hu/134603-kincses-zoltan-foorvos-kapta-meg-iden-a-pandy-emle

Nincsenek megjegyzések: