2015. április 11.

Kezdő kettlebell csoport indul Békéscsabán! Április 27. 19 óra

Mire jó a Kettlebell:
Fő cél: izmok állóképességét és relatív erejét növeli nagymértékben, azaz a funkcionális erő illetve erő állóképesség fejlesztése. Az erő mindenekfelett! A Kettlebell markolata messze esik a súlyponttól, így a gyakorlatok nagy koordinációt, egyensúlyozást és erőkifejtést igényelnek. A gyakorlatok helyes kivitelezése egyszerre több izomcsoport bevonásával történik, így az egész test koordinált együttműködése jön létre.

A teljesítmény érmének két oldala van. Az izmok minél keményebb megfeszítésében rejlik az erő, de ez önmagában még lassú erő. A másik oldal az izmok ellazításának képessége, ebből származik a gyorsaság és a rugalmasság. Az izmok feszítésének és ellazításának egyensúlyban kell lennie. A mobilitás és stabilitás egyensúlyának felborulása nemcsak a teljesítménynek szab gátat, de sérülékenységet is eredményez - a mobilitás irányába történő eltolódás az ízületeket veszélyezteti, az ellenkezője pedig az izomzatot.

A ballisztikus kettlebell gyakorlatok mozgásciklusában a teljes megfeszítés és a teljes ellazítás szakaszai váltakoznak gyors egymásutánban. Ez arra tanít, hogy képes legyél szemvillanás alatt hatalmas erőket generálni, és közvetlenül utána ugyanolyan gyorsan teljesen ellazulni. Ezért is lett a kettlebell sláger azok körében, akiknek az élete az erőnlétükön múlik, és terjedni kezdett minden keménységet, szívósságot igénylő területen, harcművészek, sportolók, de átlagos „nagyfiúk” körében is.
A kettlebell gyakorlatok gondoskodnak arról, hogy az erő és erő-állóképesség fejlesztése a kettő megfelelő arányára épüljön fel, így optimális hátteret biztosítanak a teljesítmény-fokozáshoz. 

Kinek ajánljuk:
-aki  fitt szeretne lenni:  az edzések rövidek, dinamikusak és jó hangulatban telnek
-testsúly csökkentésre: az edzések terhelése fokozatosan növekszik, és el sem hiszed mire leszel képes 3 hónap után!
-nőknek: megerősítik a hátat, elegáns tartást adnak a gyakorlóknak, miközben különösan azokat a területeket formálják, amelyeket szinte minden nő javítani akar: fenék, comb, has és a kar. 
-alak javításához, régi alak visszanyerésére, 
-aki újra fitt és energiával feltöltött életet akar élni
-sportolóknak: remekül alkalmazkodik minden sporthoz, ahol a dinamizmus, robbanékonyság, agilitás és erő fontos.
-izomerősítés: minden izmot megmozgat
-bárkinek, aki erősödni, fogyni vagy izmosodni szeretne, akinek mozgásszegény életmód, ízületi bántalmak miatt fájdalmai vannak, vagy aki mozgáskoordinációját, fittségét, mozgékonyságát szeretné fejleszteni.




Békéscsaba - 5600 Békéscsaba,Kazinczy u. 31 B, C épület első emelet

Időpont: 
hétfő,szerda 19-20 óráig, 
péntek 18-19 óráig 

Indulás: Április 27. 19 óra

Kapcsolattartó: Nagy László, Kun Krisztina
nagy.l@mailbox.hu

Facebook:
Weboldal: http://www.kettlebellbekescsaba.hu/


                            





Nincsenek megjegyzések: