2013. június 22.

A Magyar Úszás Napja!

2013. június 22.-én az Európai Úszószövetség (LEN) az összes tagországában, köztük Magyarországon is megrendezik a Magyar Úszás Napját, aminek az idei szlogenje: „Mindenki vizes lesz!”

Dr. Szabó Tünde, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) főtitkára elmondta, hogy a központi rendezvény kiemelt helyszíne Balatonfüred lesz, de emellett Budapest mellett még több kis város is és a megyeszékhelyek is csatlakoztak ehhez a remek kezdeményezéshez. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy ezen a napon szinte minden uszodába ingyenes lesz a belépés, hiszen a rendezvény célja, hogy népszerűsítsék a vízi sportokat, az úszást, műugrást, vízilabdát,...stb.

Gyula:
A rendezvény helyszíne a Gyulai Várfürdő Széchy Tamás versenyuszodája, 
mely ezen a napon ingyenesen látogatható!
Csapatok jelentkezését várjuk a vetélkedőkre a helyszínen 14 óráig!
A rendezvényre szeretettel várja Vendégeit a Gyulai Várfürdő Kft. és a Triton Sport Egyesület!

Békéscsaba:
A békéscsabai önkormányzat csatlakozott a Magyar Úszás Napja elnevezésű országos eseményhez. A Magyar Úszó Szövetség által kezdeményezett programját a hétvégén rendezik meg. A szombati rendezvény helyszíne az Árpád fürdő lesz. E napon számtalan „vizes” program várja az érdeklődőket, sőt a belépés hat óra és délután fél három között ingyenes lesz - tájékoztatott kedd délutáni közleményében a városháza.
A program megszervezéséért és lebonyolításában az önkormányzat mellett a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub, a Békéscsabai Előre Úszó Klub és a Békéscsabai Szenior Úszó Egyesület vállal szerepet. Az események fő helyszíne az 50 méteres uszoda lesz. 
A reggeli órákban (8.30 és 10.00 óra között) különböző bemutatókat tartanak, a vállalkozó kedvűek többek között megismerkedhetnek a könnyűbúvárkodással, az aquafittel, és a vízimentők munkájával. 10 órakor kezdődik (az országban egy időpontban) azÚssz egy hosszt! elnevezésű esemény. Ezen bármely korosztály képviselője, amatőr, avagy igazolt sportoló elindulhat. A lényeg, minél többen merüljenek a habokba.

Nincsenek megjegyzések: